vrijdag 26 december 2014

Dubbele labelhouder

Een dubbele labelhouder betekent 2 keer een verrassing. In dit geval in elk geval een nieuwsgierig rendier en vast ook een leuke kerstboodschap.

Dubbele taghouder gevouwen

Op de foto hieronder ziet u duidelijk dat de labelhouder dubbel is. Een houder die gemaakt is door alleen te rillen en te vouwen


Om de beide kanten van de houder om hoog te houden is alleen gebruik gemaakt van een lint. Dat lint is door het gat aan de voor- en achterzijde geregen.


Om dit lint samen te houden is met een ander stuk lint een strik om dit lint heen gemaakt. Leuke manier toch om het net iets feestelijkers te maken?

Hoe een dubbele labelhouder maken?Vindt u het prettiger om alles nog eens rustig na te lezen, dan kunt u met behulp van onderstaande foto's alle instructies nog een keertje rustig nakijken.

Benodigdheden voor dubbele labelhouder


Maken dubbele labelhouder


Uw vel papier legt u op de Scor-Pal Metric diagonaal neer. De bovenste en onderste punt van het papier in rillijn 14 cm.


U rilt met de Scor-tool in de rillijn met ster die na rillijn 10 cm staat.


U draait daarna uw papier 180 graden (= 2x een kwartslag) de onderste punt van het papier komt dan boven te liggen en de bovenste punt onder. Beide punten liggen dan weer in rillijn 14 cm.
Daarna rilt u weer met de Scor-tool in de rillijn met ster die na rillijn 10 cm staat.


Nu draait u het papier 90 graden (= 1 kwartslag). De gerilde lijnen komen dan horizontaal te liggen.
U legt nu de bovenste en onderste punt neer in rillijn 17 cm.


U rilt met de Scor-tool in de rillijn met stip die voor rillijn 16 cm staat.


U draait het papier nu weer 180 graden (= 2x een kwartslag). Dus de onderste punt komt nu weer boven te liggen en andersom. U legt beide punten weer neer in rillijn 17 cm.
U rilt daarna weer in de rillijn met stip die voor rillijn 16 cm staat.


Draai nu het papier om en leg dezelfde punten van de vorige stap weer diagonaal in rillijn 16 cm neer.
Ril nu met de Scor-tool in rillijn 17 cm.


U kunt nu het papier van de Scor-Pal afhalen. Draai daarbij het papier weer om en leg het papier neer zoals op bovenstaande foto getoond wordt.


Vouw nu beide zijkanten op de rillijn naar het midden van het papier.


Vouw het papier nu precies in het midden dubbel. Vouw daarbij de bovenste punt naar u toe.


Vouw nu op de andere rillijn de bovenste helft weer terug. U vouwt daarbij dus de bovenste punt van u af.


Draai het papier om waarbij de onderste kant van het papier boven komt te leggen. En vouw nu als laatste stap de onderste helft naar boven. U vouwt dus deze punt van u af waarbij de onderste punt precies uitkomt op de bovenste punt.


Uw dubbele labelhouder ziet er dan zo uit.

Om de bovenste punten bij elkaar te houden, kunt u een gaatje maken in de punt en er een lintje doorheen doen. U zou dit ook kunnen doen met een klittenband sluiting of een magneet


Geen opmerkingen: