vrijdag 20 september 2013

Make and Take Dag 3: werken met wax-papier

De Hobby 4 Daagse zat er deze dag al weer voor de helft op. Na de dubbele labelhouder met sneeuwman van gisteren, werd er nu weer een kerstkaart gemaakt. Dit keer een kaart waarbij wax-papier werd gebruikt.

De kaart zag er uit eindelijk als volgt uit:

 
Op deze kaart is voor het maken van de achtergrond wax papier gebruikt. Nadat het wax-papier geëmbost was met een embossingfolder werd het patroon op papier gestreken. Hierbij werd een gewoon strijkijzer gebruikt waarbij de stoomfunctie uitgezet was en de temperatuur op de hoogste stand was ingesteld. Nadat het papier afgekoeld was werd met Distress inkt de groene kleur aangebracht. Op de plekken waar de wax op het papier zit, hecht de inkt niet. Daardoor komen de geëmboste vormen duidelijk naar voren.

Verder werd op deze kaart gebruik gemaakt van de Spellbinders Nestabilities Mix 'n Match Ornaments. Deze ballen werden gehangen met een lintje aan Jute. Om het jute wat steviger te maken werd daarbij gebruik gemaakt van gesso.


De witte rand van de kaart werd met PanPastel aangebracht. Omdat PanPastel een dekkende kleur heeft, is het mogelijk om met lichte tinten op een donkere ondergrond te werken.

Gebruikte materialen o.a:

Geen opmerkingen: