zaterdag 31 mei 2014

Vlechten met strookjes papier


Janny mag graag dingen uitproberen. Ze ziet iets en gaat proberen of het dan ook op een andere manier te maken is. Zo werd zij ook geïnspireerd door mallen die een rasterwerk stansen. Zij maakte eenzelfde idee, maar dan met het vlechten met papierstroken.
Op de foto hieronder een close-up van het resultaat.


Een enorm precisie-werk, maar het resultaat is er dan ook zeker naar! De kaart maakte zij verder op met gestanste vormen die zij maakte met creatables van Marianne Design.



donderdag 29 mei 2014

Ook uit de juni collectie van Marianne Design

Bij de producten uit de juni collectie van Marianne Design ook nieuwe Paper Tapes.  Deze tapes hebben de breedte van 1 cm.


Marianne Design laat op onderstaande voorbeeldkaart zien hoe u deze tape bijvoorbeeld op een kaart zou kunnen gebruiken.


En wilt u geen tape gebruiken, dan kunt u natuurlijk ook zelf strookjes maken met design papier van bijvoorbeeld het nieuwe Pretty Paper Bloc Garden Party.


woensdag 28 mei 2014

Nieuwe Creatables, Craftables en Collectables

De producten van de juni collectie van Marianne Design zijn vandaag binnen gekomen.

Er zijn weer prachtige creatables uitgekomen. Ter inspiratie maakte Marianne Design o.a. onderstaande kaarten.





Daarnaast zijn er ook nog 2 hoekmallen uitgekomen.  Alle mallen van dit keer zijn ontworpen door Petra.



Met het oog op de komende zomermaanden, is een belangrijk thema strand in deze juni collectie.  Er zijn met dit thema enkele knipvellen, folding dies en craftables uitgekomen.


En ook deze keer zijn er nieuwe collectables ouitgekomen.  Dit maal 2 Collectables waarbij u kunt stansen en stempelen om te communiceren.



Een idee voor een kaart met de Eline's Typewriter maakte Marianne Design alvast voor u.


dinsdag 27 mei 2014

Yvonne Creations Opkikkerlijn



Deze kikker hoort bij de Opkikkerlijn die Yvonne Creations onlangs uitbracht. In het nieuwe Hobbyjournaal nummer 111 dat vanaf morgen in de winkel te verkrijgen is, is er apart aandacht voor de kikkertjes van Yvonne.


Daarom bij dit nummer 111 een knipvel vol kikkertjes.


Wilt u het Hobbyjournaal met bijbehorend knipvel en de mal, dan kunt u het beste kiezen voor de Hobbyjournaal-set.  U bent dan gewoon het goedkoopste uit.

zondag 25 mei 2014

Precision Stamps van Nellie Snellen

Een rechthoekige kaart als basis, maar uiteindelijk toch een vierkante kaart. Dat is de kaart die Joke u wilt laten zien. Een grappig idee of niet?


Ook maakte zij nog een variatie op dit type kaart. Een ander plaatje, een andere kleurcombinatie ... en dan lijkt het toch totaal een hele andere kaart. 


Als laatste nog een close-up foto van het hoekje rechtsonder van deze laatste kaart. 


Herkent u de vorm van deze afdruk? Een klein beetje gebogen .... Het is een tekst-stempel uit de serie Precision Stamps van Nellie Snellen, de stempels waar u moeiteloos mee tekst of vormen in een cirkel stempelt.  U gebruikt daarbij dan wel een Precision Stamp Bloc.



vrijdag 23 mei 2014

Katten in de tuin

De French Cats COL1344 blijft een genot om mee te werken. Ook is deze collectable erg geschikt om in een  compositie te gebruiken. Gerda laat dat met deze kaart zien. Op de achtergrond gebruikte zij het Trellis Panel CR1263 van Marianne Design.


Ook laat Gerda met deze kaart zien dat je mallen van eerdere series prima kunt combineren en dus weer kunt gebruiken samen met de laatste nieuwe mallen.

Want herkent u de mallen nog uit die oudere serie?




woensdag 21 mei 2014

Doosje in een kaart

Bent u ook zo gek op verrassingen? Nou als u dit 'kaartendoosje" weggeeft, weten wij zeker dat de ontvanger verrast zal zijn.


Als je de "kaart" aan de zijkant ziet, doet dat al vermoeden dat er iets inzit, iets diks. Maar ja, dan is altijd nog de vraag: wat dan?


Voordat wij u dat onthullen laten wij u eerst nog een close-up zie van de binnenzijde van de omslag van dit "kaartendoosje".


Is de combinatie van kleuren niet mooi? Heintje gebruikte overigens als basis het design papier van een paper pad van Studio Light. Een prachtige basis om vanuit te werken om een vintage-sfeer te creëren.

Maar wat zit er nu aan de binnenkant. Ja, inderdaad een doosje met een verrassing: wacsinelichtjes met lucifers. Dat is toch niet wat u verwachtte toen u de eerste foto van dit bericht zag.


Om u een overall beeld te geven van hoe dit "kaartendoosje"  er van binnen uitziet, hieronder daar nog een foto.


dinsdag 20 mei 2014

Nieuwe producten Joy! Crafts

De nieuwe producten van Joy! Crafts zijn binnen. Er zijn weer producten van:

  • Noor! Design
  • Mery's
  • Lin & Lene Design
Mallen, stempels en papierblokken, u kunt zich weer uitleven. Enkele voorbeeldkaarten van Joy! Crafts laten wij u hieronder zien ter inspiratie.

Lin & Lene Design

Cutting, Embossing en Debossing in 1 stencil, verkrijgbaar in 3 verschillende bloemenranden.
De bloemetjes zijn makkelijk van elkaar los te knippen. Dus ook leuk om als een los bloemetje voor op de kaart te gebruiken.



Mery's Spring Flowers

Het voorjaar zit volop in het zadel. Extra leuk om dan met de producten uit de nieuwe serie Joy! Crafts Spring Flowers van Mery's aan de slag te gaan. Bloemen, bloemen en nog eens bloemen.


Noor! Design

Noor! Design heeft een nieuwe serie Under the Sea gemaakt. Stempels, stencils en papier. Alvast genieten van de zomer die gaat komen. Enkele producten van deze serie op onderstaande foto.



Een voorbeeld die Joy! Crafts ter inspiratie maakte hieronder.


En natuurlijk ontbreken de blauwe mallen niet.


Nieuwsgierig naar alle nieuwe producten van Joy! Crafts die deze maand zijn uitgekomen? Klik dan hier.

maandag 19 mei 2014

Nieuwe Specialty Dies van Wild Rose Studio

Wild Rose Studio heeft in navolging van de succesvolle lancering van hun Specialty Dies aan het begin van dit jaar nu 5 nieuwe mallen aan hun collectie toegevoegd.



De andere mallen die van Wild Rose Studio destijds zijn uitgebracht waren o.a.:


Alle Specialty Dies van Wild Rose Studio bekijken? Klikt u dan hier.

zondag 18 mei 2014

Papicolor Original Designkarton

Het Original Designkarton van Papicolor laat u gegarandeerd mooie creaties maken. En zeker als er een 50-jarig huwelijks feest te vieren is, is dat toch zeker een must.


Op deze kaart is de variant 'bloem' gebruikt en gecombineerd in de kleuren 'lichtroze' en 'heide'. En als u 2 kleuren kiest, heeft u er eigenlijk 4, want dit karton is dubbelzijdig bedrukt. Het design op de achterzijde is namelijk in diapositief afgedrukt.


Dit Original Designkarton komt overeen met de kleuren uit de reeds al lange tijd bestaande Papicolor Original karton. Dus het laat zich makkelijk combineren met effen karton.

En omdat het een kaart is voor een 50-jarig huwelijksfeest, dan mag het toch best wel speciaal zijn. Daarom hieronder nog enkele foto's van de binnenkant van deze kaart.


Op de onderstaande detailfoto ziet u dat de label bestaat uit een 2-dubbele laag. Ruimte genoeg dus om een boodschap voor het gouden bruidspaar te schrijven.


En dat dit Designkarton zich mooi laat combineren met roosjes, bloemetjes en takjes in dezelfde kleur ziet u op de foto hieronder.


Zoals u al ziet zijn de roosjes dik. Daardoor kan de kaart niet goed dicht geklapt worden. Door in de kaart een 'rug'  te maken los u dat probleem op. Op de foto hieronder ziet u duidelijker wat ik hiermee bedoel.

zaterdag 17 mei 2014

Envelope punch board van We R Memory Keepers



Wat een mogelijkheden heeft dit punch board. U kunt er o.a. het volgende mee maken:
  • doosjes
  • tags
  • tag houders
  • mandjes
  • strikken
  • enveloppen
En dan ook allemaal nog eens in verschillende maten en vormen. Een veelzijdige tool die een goede aanwinst voor uw hobby zal zijn.

Op de foto hieronder ziet u al enkele dingen die met de Envelope Punch Board gemaakt zijn.


Meer zien wat mogelijk is met deze tool? Neem dan ook eens een kijkje op ons Pinterest Board ' Tutorials Punch Board'

vrijdag 16 mei 2014

Vintage


Bianca maakte deze kaart. Om in de vintage sfeer van het plaatje te blijven, gaf zij de gestanste vormen een kleurtje.
Zij deed dat op 2 manieren.

  1. Ze stanste de mal uit, liet het papier in de mal zitten en bracht met stempelinkt op de geëmboste delen kleur aan. Hiervoor gebruikte ze een lichte aqua kleur.
  2. Daarna haalde zij de gestanste vorm uit de mal en bracht zij nog een bruin getinte kleur langs de randen aan.

donderdag 15 mei 2014

Nellie Snellen Interlace Borders

Nellie Snellen heeft nu de Interlace Border Dies. Dit zijn mallen waar u smalle, fijne randen mee stanst.


Op de foto hierboven ziet u 2 van de 4 Interlace Borders van Nellie Snellen die nu uitgebracht zijn. De bedoeling is om deze te vlechten, maar de randen zijn ook prachtig om zo te gebruiken.

Nieuwsgierig hoe deze Interlace Border Dies eruit zien als ze gevlochten zijn? Nellie Snellen toont de   werkwijze en het resultaat van deze 4 mallen op onderstaand YouTube filmpje.

 

Nellie Snellen Precision Stamps

In een eerder bericht lieten wij u de nieuwe Precision Stamps Nature al zien.  Niet alleen de stempels maar ook de werkwijze.

In deze serie van Precision Stamps om eenvoudig in het rond te stempelen, zijn nu weer 4 nieuwe stempels uit.


Precision Stamps van Nellie Snellen

Om in het rond te stempelen heeft u het Precision Stamp blok nodig. Dat gaat met dit blok erg eenvoudig.



Naast dat deze stempels gebruikt kunnen worden om in het rond te stempelen, zijn deze stempels natuurlijk ook leuk om zo te gebruiken op een kaart.

woensdag 14 mei 2014

Condoleance kaart

We horen vaak dat ze lastig te maken zijn .... condoleance kaarten. En toch worden deze kaarten heel erg gewaardeerd.


Voor deze kaart gebruikte ik de Lilies stempel uit een setje van Heartfelt Creations.



Verder maakte ik gebruik van Linnenart Linnenkarton in combinatie met PanPastel. Door de structuur op dit karton levert deze combinatie een leuk effect op. Let op: u moet dan niet te hard drukken met de Sofft Tool op het karton.

De tekst Sterkte komt uit een stempelset van Joy! Crafts. Deze stempelset gebruik ik meestal bij het maken van een condoleance kaart. Ze zijn zo oprecht!


vrijdag 9 mei 2014

Sue Wilson Craft Dies van Creative Expressions

Sue Wilson heeft Craft Dies ontworpen voor Creative Expressions. Deze mallen zijn nu leverbaar.



De mallen zijn onder te verdelen in collecties. Deze zijn:
In elke collectie zijn de mallen perfect te combineren. En heeft u niet genoeg aan alleen het combineren met mallen, dan is combineren met de bijpassende stempels wellicht nog een optie.



Op ons Pinterest-bord ' Ideas using Creative Expressions products' hebben wij enkele voorbeeldkaarten al voor u verzameld die gemaakt zijn met deze mallen en stempels.