woensdag 26 februari 2014

Aandacht voor de mannen

We horen vaak in de winkel dat kaarten maken voor mannen lastig is. Maar met dit mooie paper pack van Yvonne Creations wordt u daarbij goed op weg geholpen.


Trouwens, als u een mannen-kaart zou maken, zou u dan het typische beeld dat wij van mannen hebben nog eens bevestigen op de kaart?

Dus …. als voetballer, met een biertje, een high five of luieren op de bank? Wij horen graag uw mening.


Hobbyjournaal 108

Er is weer een nieuw Hobbyjournaal uit. Zoals altijd, weer een krant boordevol ideeën.

maandag 24 februari 2014

Wild Rose Studio Dies

Specialty Dies, dat zijn de nieuwe stans- en embossingmallen die Wild Rose Studio op de markt brengt. Chique stansmallen die zeker een aanvulling zijn op uw collectie.



Passend bij deze dies, in een soortgelijke stijl, ook 2 nieuwe papierblokken.



Wild Rose maakte om u te inspireren hier onder andere de volgende kaart mee:



Wild Rose Studio Stempels

In navolging van de kerstserie van Bluebell, heeft Wild Rose Studio nu een nieuwe reeks stempels uitgebracht waarin het hertje Bluebell nieuwe avonturen beleeft.



Deze stempels zijn leuk te combineren met het gelijknamige Paper Pack Bluebell.



Om u te inspireren maakte Wild Rose Studio voorbeelden zoals:



Op deze laatste kaart heeft Wild Rose Studio naast de Bluebell Stempels, ook de nieuwe Wild Rose Studio Specialty Dies gebruikt. Prachtige mallen waarmee uw kaart zeker gaat opvallen!

donderdag 20 februari 2014

Joy! Crafts nieuwe producten februari

Het einde van de maand nadert, dus tijd voor nieuwe producten van Joy! Crafts.

Er zijn mallen:


Er zijn stempels Noor! Design:


Natuurlijk een nieuw Joy! Crafts paper bloc Spring en veel meer moois!

Maar …..
aangezien plaatjes meer zeggen, dan 1000 woorden, hieronder een impressie van de nieuwe producten.





maandag 17 februari 2014

Creative Expressions Stempels



Van Creative Expressions hebben wij enkele nieuwe stempels binnen. Rubber stempels waarvan sommigen unmounted en andere met foam.

Bij een unmounted stempel is het wel te adviseren zelf foam er achter te plakken. Daarna kan de stempel gewoon gebruikt worden met een acryl (clear) stempelblok.
Voor deze unmounted stempel gebruiken wij de Umount Repositional Mounting Cushing Foam. Deze foam is verkrijgbaar in het formaat A4 en A5.


woensdag 12 februari 2014

Docrafts Papermania Parisienne Blue

De nieuwe collectie van 2014 van Docrafts Papermania: Parisienne Blue.



Een prachtige collectie in blauw tinten geïnspireerd door vintage bloemen en kanten designs. Een collectie waarin u in bij elkaar passende blauw tinten o.a. de volgende producten vindt:



Het Parisienne Blue Crochet Borders is zelfklevend kant. Handig om snel op een kaart te verwerken. U vindt in de verpakking 5 meter.

zaterdag 8 februari 2014

Sizzix Bigz Die

Een tag, het is zo leuk, aan een bosje bloemen, bij een cadeautje … wat u geeft fleurt gewoon op. En met de tag Elisse van Sizzix wordt het echt chic.



Het ontwerp van deze tags is van Prima Marketing Inc. Zij maakten deze chique tags in de maten:
  • 4,13 cm x 7,3 cm
  • 5,7 cm x 10,8 cm
Misschien bent u niet bekend met een Bigz Die? Dat kan, voor u dan hieronder een korte uitleg.

De meest bekende mallen zijn de creatables, craftables van Marianne Design of de nestabilities, shapeabilities van Spellbinders. Dit zijn zogenaamde dunne mallen. Met deze mallen kun je de wat dunnere materialen stansen zoals karton, vilt, vellum etc. 



Zoals uit dit plaatje blijkt, is een Bigz Die een dikke mal. Naast het stansen van de eerder genoemde dunnere materialen kan een Bigz Die ook moeiteloos stansen met chipboard, foam, leer etc. 
In tegenstelling tot de dunne mallen kan met een Bigz Die niet geëmbost worden na het stansen.

U stanst met deze mallen met een Big Shot of Cuttlebug als volgt:
  • heldere snijplaat
  • Sizzix Bigz Die
  • karton of ander materiaal
  • heldere snijplaat
U maakt bij een Bigz Die dus geen gebruik van het basis platform van de machines. De sandwich waarmee u de mal in de machine doet ziet er dan als volgt uit:


Sandwich voor Sizzix Bigz Die

vrijdag 7 februari 2014

Olba lijmpen Toppie

Kent u het gemak van een lijmpen? Hiermee kunt u kleine dingen of smalle stroken papier makkelijk vastplakken. Maar wat nog leuker is, u kunt ermee schrijven en er dan glitters of iets anders overheen strooien. Geeft een leuk effect.



Op glas
Met deze Toppie lijmpen van Olba Products kunt u meer. Naast het gebruik voor kaarten, kunt u deze  lijmpen namelijk ook gebruiken op harde oppervlakten zoals bijvoorbeeld glas. Leuk om bijvoorbeeld een kaarsenhouder te versieren.

De Toppie lijmpen is lang houdbaar en droogt binnen ongeveer 10 minuten

donderdag 6 februari 2014

Studio Light Stansvellen Shabby Chic

Studio Light brengt al een tijdje Stansvellen uit. Handige vellen waarbij u de plaatjes niet zelf knipt, maar uitdrukt en gebruikt.



Met deze vellen krijgt u snel fladderende vlinders op uw kaart. Handig, maar ook een mooie finishing touch voor u kaart!

woensdag 5 februari 2014

Jeans van Dutch Doobadoo

Papier is toch ook maar papier. Daarom nu wat anders voor op kaarten en in scrapbooks in de kleur blauw. Jeans!



Deze jeans stof is verkrijgbaar in 3 verschillende blauwtinten. Zo is er voor elk seizoen een passende kleur.

Dutch Doobadoo Fabric Art:

  • formaat: A5
  • 2 sheets in elke verpakking 

dinsdag 4 februari 2014

Sizzix Framelits Die Set Stamps

De Framelits Die set Stamps Phrases van Sizzix biedt u talloze mogelijkheden om te combineren.  En wilt u niet combineren, dan heeft u er in een keer heel veel mallen en teksten bij.



Een prachtige set van mallen en stempels om uw kaart een boodschap mee te geven. Ik kan u verzekeren, u raakt niet uit gecombineerd. Alvast een paar mogelijke combi's.


En nog een tip. Wilt u nog meer variatie aanbrengen, maak dan ook eens gebruik van de mal String Set for Tags van Nellie Snellen. Met deze mal maakt u makkelijk gaatjes of sleufjes in de tags. Leuk om er een lintje door heen te doen.



maandag 3 februari 2014

Inchie Art

Houdt u van strak? En kent u inchie art? Dan wordt het maken van inchie art kaarten u nu heel makkelijk gemaakt.



Als u dit product ziet, krijgt u dan al een idee waar ik het over heb? Inchie art is een kunstvorm waar met vierkantjes gewerkt wordt. Van origine is het formaat van de vierkantjes 1 inch (= 2,54 cm), maar grotere, kleinere en variaties daarop komen ook voor.

Sizzix maakte met deze mal het volgende voorbeeld:


In dit geval een kaart met een foto die in blokjes is opgedeeld. Maar u kunt natuurlijk ook in plaats van de vierkantjes het frame gebruiken.

Inchie art is een leuke kunstvorm en u zult zien als u bijvoorbeeld op Pinterest zoekt, dat er zoveel inspiratie te vinden is. Als u klikt op de Pinterest link, dan zult u versteld staan van de borden en pins over vierkantjes.

Om u alvast een indruk te geven … slechts enkele kaarten

zondag 2 februari 2014

Marianne Design februari producten

Aan het begin van elke maand komen de nieuwe producten van Marianne Design binnen. Zo ook de februari collectie.
En wat kenmerkt februari? Liefde & Vriendschap!


En soms, soms als de zonnestralen al een beetje doorkomen, verlangen mensen met groene vingers weer naar het buiten zijn, lekker werken in de tuin. Ook daar spelen de nieuwe producten van Marianne Design op in.


En als u even geen inspiratie heeft, dan bladert u toch even lekker door de bladen van Marianne Design. Deze maand naast de Collection een extra dikke Marianne Doe.