donderdag 31 oktober 2013

Spellbinders en Justrite: stempelen en stansen

Justrite maakt stempels die te combineren zijn met de Nestabilities van Spellbinders. Deze keer een stijlvol, uitgewerkte kerstbal.


 Materialen o.a.:

dinsdag 29 oktober 2013

Lea'bilities van Leane


Leane Creatief heeft enkele prachtige Lea'bilities uitgebracht voor de periode van kerst. Op deze kaart gebruikte ik daarvan de:
 Op de achtergrond maakte ik gebruik van het Rosa Dotje kerstpapier Mery Christmas en Jute


Op deze foto ziet u een detail van het jute. Deze jute laat zich 'rafelen' door draadjes eruit te trekken. Als u dat niet doet aan de rand, maar in het midden van het lapje, dan creëert u zelf een grovere jute.

Dan nog een laatste detailfoto van deze kaart.


De ragfijne ijskristal is van Dutch Doobadoo uit de serie Dutch Paper Art Laservellen. Deze laservellen zijn in verschillende vormen te verkrijgen.


zondag 27 oktober 2013

PanPastel met embossingfolders

Dat met PanPastel meer gedaan kan worden dan alleen achtergronden maken, lieten wij u al eerder zien met de berichten over 'Aquarelleren met PanPastel'  en 'Stans- en embossingmallen met PanPastel'.
Ook is het mogelijk PanPastel te gebruiken om te werken in combinatie met embossingfolders.


De werkwijze was als volgt:
  • de kleine ovaal geëmbost met behulp van een embossingfolder
  • op de hulstblaadjes PanPastel aangebracht met de Sofft Knife Point
  • de rode besjes met PanPastel met de Sofft Mini Applicators ingekleurd
  • de lichtgroene achtergrond eveneens gekleurd met PanPastel waarbij deze 2 tools ook weer zijn gebruikt


enkele PanPastel groen-tinten

vrijdag 25 oktober 2013

Marianne Doe! 20 en The Collections

Inspiratie opdoen? Dit keer komt u bij Marianne Design extra goed aan uw trekken. Er zijn maar liefst 3 nieuwe uitgaven.


Marianne Design heeft nu uitgebracht:

Marianne Design November: volop voor mannenkaarten

Bij het kaarten maken zijn de mannen toch vaak een ondergeschoven kindje toch, of niet dan? Marianne Design maakt daar nu een eind aan. Geen excuus meer om niet een eigen gemaakte kaart te sturen aan een man!



Deze nieuwe producten van Marianne Design zijn nu beschikbaar, het zijn de artikelen;
En een shirt met een rits, dat draagt een sportieve man toch zeker ook?


 


woensdag 23 oktober 2013

Joy Crafts producten oktober 2013

Er is weer volop keus. Deze maand veel nieuwe producten van Joy! Crafts en van ontwerper Noor! Desig en Sybille Engbers. Er zijn:
  • stempels
  • papierblokken
  • nieuwe mallen in de vintage flourishes serie


Dit zijn slechts enkele producten. Ook nieuwsgierig naar de andere producten van Joy! Crafts? Als u hier klikt ziet u alle nieuwe Joy! Crafts producten.

Een tegenbeweging?

Kaarten worden steeds drukker en voller opgewerkt. Het levert mooie kaarten op, maar mensen vragen soms ook 'mag het wat minder, een kaart is wel om te versturen'.
Zoals zo vaak, ontstaat er dan vanzelf een tegenbeweging. In kaarten-land zijn dat de CAS-kaarten, Clean and Simple kaarten. Met dit in mijn achterhoofd maakte in onderstaande kaart.


Wat denken jullie? Valt deze kaart onder de CAS-kaarten of is het toch nog iets te veel van het goede?

Gebruikte materialen o.a.:

maandag 21 oktober 2013

Kerst is een feest van vrolijkheid

Met kerst wordt geregeld veel gezongen. Daarom ook eens een muzikale kaart om de kerstwensen over te brengen. Het kerstornament is overigens plat te drukken waardoor deze gewoon verzonden kan worden.


Op onderstaande detailfoto is duidelijk te zien dat de kerstbal plat gedrukt kan worden. Om een dergelijk 3D-ornament te maken stans je 3 keer de zelfde mal uit. Je vouwt de gestanste vormen in het midden en plakt ze op 1 zijde aan elkaar vast..


Materialen o.a.:

zaterdag 19 oktober 2013

PanPastel Metallic Colors

De metallics van PanPastels zijn in 6 verschillende kleuren uitgekomen.


Daarnaast zijn er ook torentjes, 2 handige sets van 3 kleuren en een PanPastel set met alle 6 kleuren.



 PanPastel set 30031 bevat de kleuren:
  • light gold
  • rich gold
  • bronze
PanPastel Set 30032 bevat de kleuren:
  • silver
  • pewter
  • copper

vrijdag 18 oktober 2013

Sizzix Bigz Die Celestial (kerstster)



Ik hoor u denken ... moet dit een kerstster worden? Ja, met deze mal kunt u bijvoorbeeld op kaarten een 3D effect creëren met een kerstster.
  • De licht gekleurde strepen in deze afbeelding zijn vouwlijnen, die u om en om vouwt als berg- en dalvouw
  • De "klepjes" zijn de plakranden
Wellicht dat een plaatje ter verduidelijking meer zegt.


Als deze mal gestanst is en met de dal- en bergvouwen en daarna in vorm gebracht is, kan de ster op een kaart geplakt worden. Hieronder een kaart met deze ster.


Het papier dat op deze kaart gebruikt is, is van Rosa Dotje Pere Noel.

 

woensdag 16 oktober 2013

PanPastel en aquarelleren?

Ik gebruik nu een tijdje PanPastel en wilde ook eens kijken of er nog andere dingen mee mogelijk waren. PanPastel is een pastelkrijt (pastel) in een plastic bakje (pan). Dus het leek mij logisch te googlen op het woord 'pastelkrijt'. Zo stuitte ik op een artikel in Wikipedia. Een interessant verhaal met aanknopingspunten. In het verhaal van Wikipedia staat namelijk o.a. te lezen:
  • kleuren mengen met behulp van een doezelaar
  • gebluste kalk gemengd met een pigment door toevoeging van een oplossing in water van Arabische gom
Nou ja, ik heb doezelaars en water in de kraan. Dus het experimenteren kon beginnen. Ik begon met de doezelaar. Ik bracht PanPastel op mijn doezelaar aan en ging er daarna rechtstreeks mee op papier. Geen mooi effect!


PanPastel met doezelaar: een korrelig en kruimelig effect

Ik was niet voor één gat te vangen. Eens proberen of het uitwassen van de pastelkrijt met een waterpenseel nog tot iets kon leiden. Ook dat was niet echt een succes. Ik vermoed dat de PanPastel te stevig op het papier gedrukt was waardoor de pastelkrijt zich niet liet uitwassen met het  waterpenseel.


Panpastel met doezelaar en daarna uitwassen met waterpenseel: een vlekkerig effect

Ik gaf het niet op en wilde rechtstreeks met mijn waterpenseel de PanPastel opnemen uit het bakje. Ik durfde dat niet aan en koos daarom gebruik te maken van een soort paletje. Op een stukje papier bracht ik met een Sofftool PanPastel aan. Met mijn waterpenseel ging ik daarna aan de slag. Pastelkrijt op de penseelpunt en inkleuren maar.


PanPastel met waterpenseel en paletje
 
Dit ging een stuk beter. Tijd om een hele stempelafdruk in te kleuren. En dit is het resultaat.
 
 
Is het experiment van aquarelleren met PanPastel geslaagd?
Het is zeker nog niet tiptop, maar er lijken wel mogelijkheden te zijn om te aquarelleren met PanPastels.
 
Benieuwd
Wat vindt u hiervan? En heeft u al eens een keer geaquarelleerd met PanPastel of op een andere niet-droge wijze gewerkt met PanPastel? Wij zijn benieuwd naar uw reacties


dinsdag 15 oktober 2013

Vintage Kerstkaart

Geen felle kleuren, een plaatje uit de oude doos, gekalligrafeerde letters ... de ingrediënten voor een vintage kerstkaart en daarmee maakte Bianca deze kerstkaart.


Op deze kaart heeft zij o.a. de creatable LR0270 van Marianne Design gebruikt. Ze gebruikte daarvan slechts een deel van mal. Leuk effect toch?



Bianca maakt veel kaarten Van haar zullen wij op onze blog de komende tijd geregeld een kaartje laten zien. En bent u geïnteresseerd in een kaart van haar, neemt u dan gerust contact met haar op. Bianca verkoopt namelijk haar eigen gemaakte kaarten.

maandag 14 oktober 2013

Merry Christmas van Rosa Dotje

Met het papier uit het papier blok Merry Christmas van Rosa Dotje krijg je een andere kerst.  In dit blok zitten niet alleen de traditionele kerstkleuren groen en rood, maar ook blauw, geel en bruin tinten. Het laat zich overigens goed combineren met het papier van vorig jaar.
 

 


De kaart hieronder is gemaakt met een combinatie van deze papier blokken. U ziet het, ook al zijn het niet de traditionele kersttinten, de wijze waarop de kaart gemaakt heeft, geeft je toch het kerstgevoel.


Op deze kaart is ook jute gebruikt. Door jute op vlisofix te "plakken" kan dit gestanst worden zonder dat de randjes rafelen. Dat ziet u duidelijker op onderstaande detailfoto.

 
De Jute is voor deze Denneboom gebruikt zoals de jute uit het zakje komt. Maar u kunt met jute meer doen bijvoorbeeld:
  • draadjes eruit trekken om het grover te maken
  • met gesso bewerken en daarna een kleur geven met PanPastel of een stempelinkt


 
 
Dan nog 1 laatste detailfoto van de label en de gerafelde rand. Deze is gemaakt met de craftable Parchment en Label van Marianne Design. De randjes zijn met PanPastel op kleur gebracht.
 
 
 



zaterdag 12 oktober 2013

PanPastel en stans- en embossingmallen

PanPastel net iets anders wellicht?


Op deze kaart is PanPastel gebruikt in combinatie met de Lea'bilities van Leane Creatief.


Om de noesten van de boom (dus ook de geëmboste delen) beter tot zijn recht te laten komen ben ik als volgt te werk gegaan::
  1. de vorm is gestanst
  2. daarna bewerkt met wit en lichtgrijs PanPastel
  3. de PanPastel op de vorm gefixeerd met Fixative
  4. daarna geëmbost
  5. en met een donkerder grijs tint van PanPastel de noesten geaccentueerd

Voor het landschap heb ik uit dun papier een glooiing geknipt en deze als masker gebruikt. Aan de bovenkant van de glooiing heb ik met de Soffft tool PanPastel aangebracht. Ook met een Sofft tool heb ik de grassprieten in het landschap aangebracht. Daarvoor heb ik de zijkant van deze Sofft tool gebruikt.



Op de foto hieronder is overigens duidelijker te zien dat de donkerblauwe ijskristal is gestanst.



Wist u trouwens dat Versamark en PanPastel een ideaal stel is? Versamark zorgt ervoor dat de gebruikte PanPastel kleur donkerder wordt.



donderdag 10 oktober 2013

Leane Creatief Producten Winter

Leane Creatief heeft voor de kerst nog nieuwe producten uitgebracht. Producten om verrassende kerstkaarten mee te maken.

Lea'bilities mallen



Stempels



Idea book

En geen zin om een kaart te maken, dan haalt u zeker inspiratie uit het Idea Book 7. In dit boekje volop ideeën om Kerst Decoraties te maken.
 
 
Enkele voorbeelden van Leane de Graaf ter inspiratie.

woensdag 9 oktober 2013

Sizzix Album Accordion Flip 3D

Als u onderstaande mal ziet, weet u dan al wat het kan worden?



Oh, u herkent het al? Ja, inderdaad het is die mal waarmee je een staand, zigzag album maakt.

 
Tja, denkt u nu, neerzetten, leuk, maar versturen, dat kan toch niet. Nou, dan heeft u het mis. Deze kaart is namelijk prima in elkaar te klappen en als kaart te versturen.
 
 
Dus als u een bijzondere kaart wilt maken, dan creëert u die zeker met deze mal. Daarom ook nog een detailfoto van de binnenkant van dit album.
 
 
Als basis voor deze kaart is gebruik gemaakt van het papier van Rosa Dotje Merry Christmas.
 
 
Dit papier is stevig, dubbelzijdig designpapier in het formaat 15 cm x 15 cm en daardoor stevig genoeg om zonder extra kaart er nog onder voor deze mal te gebruiken.
 
Daarnaast is gebruik gemaakt van de Spellbinders Shapeabilities Mix 'n Match Ornaments S4-405. Dit product bevat 4 kerstballen en 4 losse inlegmallen. U kunt dus 16 verschillende kerstballen maken.
 
 
Andere producten die ook gebruikt zijn, zijn o.a.: