donderdag 29 maart 2012

Nellie's Multi Frame Die Heart

Op deze kaart papier uit het Paper Pack Boysenberry van Papermania. Dit papier laat zich makkelijk combineren met het Papicolor Smart karton en papier. De mal Heart, een Multi Frame Die van Nellie Snellen, heb ik centraal geplaatst.

woensdag 28 maart 2012

Hobbydots Serie 12

In Adhesive en Mirror Kleuren is nu Serie 12 van de Hobbydots uitgebracht. In totaal 16 verschillende stickervellen. In Hobbyjournaal 85 vindt u patronen voor deze kleine stickertjes.

dinsdag 27 maart 2012

maandag 26 maart 2012

Achtergrond maken met de Scor-Pal

Als basis voor deze kaart heb ik de Grand Nestabilitie Grand Scalloped Circles gebruikt. De mal daarbinnen is gestanst met de Nestabilitie Beaded Circle. Van ColorCore Whitewash heb ik de binnenste cirkel gesneden en daarna met behulp van de Scor-Pal voorzien van ge-deboste lijnen. De bovenkant van de ColorCore Cardstock heb ik lichtjes geschuurd zodat de roze kleur door het witte heen komt. Deze kaart kan geplaatst worden op een papieren kaartenstandaard.

zaterdag 24 maart 2012

Boofle Patchwork Triboss Embossingfolder

Dit is de Triboss Universal Emboss Folder Patchwork uit de serie Boofle van Docrafts Creativity. Met deze mal wordt tegelijkertijd geëmbost en gedebost.

Winnaar Dutch Card Lovers

De afgelopen week vond de challenge plaats op de Dutch Card Lovers Challenge Blog die wij sponsorden. De winnaar is bekend. Brenda heeft gewonnen met deze inzending
Van harte gefeliciteerd Brenda!

donderdag 22 maart 2012

Vintage van Marianne Design

Op deze kaart heb ik het papier uit het blok Black & White van Marianne Design gebruikt. Dit papier vind ik prachtig om te gebruiken bij een Vintage look. Het plaatje in de creatable LR0154 komt van een Vintage 3D knipvel van Marianne Design. De andere gestanste vorm is gemaakt met een Nestabilitie. De randen van de gestanste vormen heb ik met distress inkt een vintage look gegeven. De rest van de kaart is opgemaakt met de Floral Punches van Nellie Snellen. Deze bloemen heb ik uit Papicolor Brilliance papier gestanst, gekleurd met Distress inkt en als laatste voorzichtig wat water overheen gesprayd.

woensdag 21 maart 2012

Nu ook Cling Stempels van Marianne Design

Deze Sweetgirls (CS0851) zijn Cling stempels die uitgebracht zijn door Marianne Design. Misschien vraagt u zich af wat is een Cling stempel? Een Cling stempel is een rubber stempel die gebruikt kan worden op een acryl stempelblok. Zo krijg je toch de goede kwaliteit van een afdruk van een rubber stempel, maar tegen een lagere prijs. Naast deze Vintage stempels zijn er binnenkort ook Cling tekststempels verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie.

dinsdag 20 maart 2012

maandag 19 maart 2012

Boofle Patchwork Embossing Folder

Voor de achtergrond heb ik de Boofle Patchwork Embossing Folder van Docrafts gebruikt. Deze Embossing Folder is een Triboss-folder. Dit houdt in dat de mal tegelijk embost en debost. Na het embossen heb ik met Distress Inkt de kleur aangebracht. De label is een Nestabilitie Labels Eleven. De tekst is van de Family stempel Verjaardag. De kaart heb ik verder afgewerkt met een kantje en een ponsrand gemaakt met de Tonic Studio's pons Dotty Border. De bloem is gemaakt met de Floral Punches Rose van Nellie Snellen.

zaterdag 17 maart 2012

Sponsoring Dutch Card Lovers

Deze week sponsoren wij de Dutch Card Lovers Challenge Blog. Deze week hebben zij een andere uitdaging dan gewoonlijk. Dit keer geen kaartschets, maar keuze uit 2 dingen nl. een tasje of een doosje waarbij een nieuwe gemaakt kan worden of een oude "gepimpt". Wil je mee doen met deze challenge dan heb je de tijd tot en met vrijdagavond 23 maart 18.00 uur om je inzending in te sturen.
Zet eerst je creatie op je eigen blog of website en zet erbij dat je aan de challenge voor de Dutch Card Lovers meedoet. Ga daarna naar de Challenge 131 van de Dutch Card Lovers. Via Mr. Linky kun je je creatie (= url van je blog of website) opladen.

En wordt jouw inzending gekozen tot mooiste creatie, dan win je deze prijs die wij voor deze challenge beschikbaar stellen:



vrijdag 16 maart 2012

Shapeabilities Fleur de Lis Doily Accents

Het formaat van deze kaart is A5. Daardoor heb ik meer ruimte om de kaart op te maken. De vormen op het vierkant heb ik gestanst en geëmbost met de Shapeabilities Fleur de Lis Doily Accents van de Spellbinders. De vlinder is de S3-038 Butterflies en de bloem heet Designer Collection Carnation Creations, beiden een Shapeabilitie.

Hobbydol Groeten uit Holland en Borduren op zijn Hollands

Er zijn 2 nieuwe Hobbydols boekjes uit. Groeten uit Holland van Francis Sinke en Borduren op zijn Hollands van Christien van den Akker. Voor beide boekjes is het bijpassende knipvelposter HD074 + HD075 verkrijgbaar. Klik hier om deze producten te bekijken.

donderdag 15 maart 2012

M-bossabilities van Spellbinders binnen

Van de Spellbinders zijn de nieuwe mallen binnen. De nieuwe, innovatieve M-bossabilities zijn binnen. Deze embossingfolders hebben 2 patronen in 1 mal en zijn in 2 formaten te verkrijgen. Daarnaast zijn de nieuwe nestabilities, shapeabilities en cut, tuck & fold mallen binnen. Nieuwsgierig? Klik dan hier.

maandag 12 maart 2012

Marianne Design Liniaal

De ideale liniaal van Marianne Design met horizontale, verticale en diagonale lijnen, maar ook met snijrand is weer leverbaar. Klik hier voor meer informatie.

zaterdag 10 maart 2012

Een gedeelte embossen

Op deze kaart heb ik in het midden van de groene vierkant geëmbost met behulp van een embossingfolder. Daarom heen heb ik een randje gemaakt van de Hobbydots. Het blijft leuk om deze kleine stickertjes te gebruiken op kaarten. De hoeken zijn gestanst met de billenpons en daarna rondom met de foam dabbers van Nellie Snellen een lichte paarse rand gemaakt met Colorbox Chalk stempelinkt. Het kaartje met 'Happy Birthday' is een embellishment uit de collectie Tulip van Docrafts Creativity evenals het designpapier.

TIP
Om een deel middenin een kaart te embossen, plaatst u een chipboard-vorm tussen het papier en de embossingfolder in. Omdat de plaats waar het chipboard zich bevindt dikker is dan de omliggende delen, wordt alleen de plek van de chipboard-vorm geëmbost.
Een uitleg met foto's vindt u bij ons op Pinterest.

donderdag 8 maart 2012

Houten ornamenten van Kars

Houten ornamenten van Kars zijn nu leverbaar. In totaal zijn er 17 verschillende doosjes binnen gekomen. In elk doosje zitten 45 vormen met uitzondering van de letters. In die box zitten er 250 stuks. Nieuwsgierig naar de andere doosjes? Klik dan hier.

woensdag 7 maart 2012

Papermania Burleigh Blue

Het papier uit deze kaart komt uit het Paper Pack Burleigh Blue van Papermania. Door het papier af te matten met eerst een witte en dan een licht groene rand, heb ik een andere kleur op deze kaart gevoegd. Een mooi contrast lijkt me! De ovaal is gestanst met de nestabilitie Classic Scalloped Oval en de rand heb ik geponst. Omdat ik altijd de kaarten van binnen afwerk met een inlegvel, kon ik nu de licht groene kleur nog een keer terug laten komen.

maandag 5 maart 2012

Creatable Fence

Voor het hekje ligt de egel Hawthorn of is het toch Bramble lekker uit te rusten. Het hekje is gestanst met de creatable LR0206 van Marianne Design. Het papier op de achtergrond komt van het Pretty Papers Bloc Flower Power van Marianne Design. Verder heb ik op deze kaart de Creatable LR0192, de Nestabilitie Labels Fourteen, de Tim Holtz Alteration Embossingfolder Rays and Retro Circles en de Sizzlits Accordion Fold Flower Set gebruikt.

zondag 4 maart 2012

Hobbydols 73 Sjaak van Went: Borduren als Vanouds

Het 4e boekje van Sjaak van Went is uit en heet 'Borduren als Vanouds 4'. Bij dit Hobbydols boekje is  natuurlijk ook weer een knipvelposter te verkrijgen. Klik hier voor meer informatie.

zaterdag 3 maart 2012

Papermania Urban Stamps Bookprint

Vanaf heden is Bookprint Around the World beschikbaar in de collectie Papermania Urban Stamps. Ook is bijpassend papier verkijgbaar. Klik hier voor meer informatie.

Forever Friends New Arrival

In de collectie van Forever Friends is de serie New Arrival van Docrafts Creativity sinds kort verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie.

donderdag 1 maart 2012

Creativity Magazine 32 is nu leverbaar

Ook dit keer biedt het Docrafts Creativity Magazine nummer 32 weer volop inspiratie. Dit keer wordt gratis bij het blad meegeleverd 4 clear stempeltjes uit de serie Boofle. Interesse? Klik dan hier.

Marianne Design Clear Stempel Molen

Ik vind de clear stempels uit de Hollandse Glorie serie iets weg hebben van de tafereeltjes die je vaker ziet op het Delfst blauwe porcelein. Daar heb ik mij dan ook door laten inspireren. Alles moest blauw, blauw en nog eens blauw.
De achtergrond heb ik gemaakt met de blending tool en Vivid! Stempelinkt. Nadat het papier blauw genoeg was, heb ik met dezelfde stempelinkt daarop de molen op schots-en-scheve wijze afgedrukt. Zo heb ik mijn eigen designpapier gecreëerd. Verder heb ik op deze kaart het papier gebruikt uit het Paper Pack Burleigh Blue. Dit papier vond ik te wit, dus dat papier heb ik ook op kleur gebracht met Colorbox Chalk stempelinkt. En voor de rest .... ik denk dat het voor zich spreekt. De molen is gestempeld op Papiprint papier en daarna ingekleurd met Derwent potloden in combinatie met terpentine.