donderdag 29 juli 2010

Een verrassende kaart


Op een blog vond ik dit idee. Ik ben ermee aan de slag gegaan en heb mijn eigen variatie gemaakt. En dat is een kaart op een doosje geworden. De basis voor het doosje zijn 4 luciferdoosjes waar je leuke, kleine verrassingen in kunt stoppen.
De bloemen bovenop de kaart heb ik gemaakt met de quilling kit voor de Cuttlebug.

TIP
De hartjes van de bloem heb ik een andere kleur gegeven. Daarvoor heb ik eerst 2 stroken papier aan elkaar geplakt: een korte strook voor het hartje, een langere strook voor de rest van de bloem. Het oprollen op de quilling tool ben ik gestart vanaf de korte strook.

dinsdag 27 juli 2010

Chic wandelen


Ik heb op deze kaart de clear stempel Looking Chic van Stampavie gebruikt. De afbeelding heb ik gestempeld op een correspondentiekaart van de Hema en ingekleurd met de combinatie van Copic Markers en Derwent potloden.

Gebruikte kleurnummers:
Baret: V15 + C520
Jas: V91+ C420
Sjaal: Y38 + C70
Haar: E33 + C510, C520
Hond: E53 + C500, C520, C530
Gezicht: E50
Schaduw: C670

TIP
Om de Copic Markers met de Derwent potloden te combineren, breng je altijd eerst de kleur van de Copic Marker aan en daaroverheen het Derwent potlood. Doe je het anders om dan kan de punt van je Copic Marker beschadigd raken.

vrijdag 23 juli 2010

ColorCore: nieuw karton


Core Impressions is het nieuwe karton van ColorCore. Het heeft de vintage structuur met daar al in voor geëmbost diverse motieven. Leuk om met uw schuurmaatje te bewerken!
Klik hier om te bestellen.

donderdag 22 juli 2010

Filigraan met de Cuttlebug

De bloemen op deze kaart heb ik gemaakt met behulp van de quilling kit van de Cuttlebug. In deze kit zitten o.a. 4 mallen en de quilling tool.
Je stanst met de mal een strook papier, je draait de uitgestanste strook om de tool, plakt het laatste stukje papier vast, drukt vanuit het midden de blaadjes iets open en voilà, de bloem is klaar!

woensdag 21 juli 2010

Marij Rahder: clear stempels

Op zoek naar verkoeling? Start vast met het maken van uw kerstkaarten. Deze stempels zijn in elk geval heel ijzig.
Voor deze en andere stempels, klik hier.

dinsdag 20 juli 2010

Een rode roos

Ik heb als achtergrond van deze kaart scrapbookpapier gebruikt uit het blok Springtime van Tilda. De turquoise strook papier is van Coredinations uit het blok Vintage. De roos is een gedeelte van een PSX-stempel die ik ingekleurd heb met Copic Markers.

Gebruikte kleuren Copic Markers:
roos: R22, R27, R37, R59
blad: G21, G94

TIP
Het Vintage-karton van Coredinations heeft in de kern een witte kleur. Nadat ik het patroon geëmbost had met behulp van de Cuttlebug, heb ik met een schuurmaatje de buitenste kleurlaag verwijderd. Zo zijn de witte stippen ontstaan.

maandag 19 juli 2010

Een bloem

Eerst heb ik de stempel gestempeld en ingekleurd met Copic Markers. Daarna heb ik de afdruk uitgestanst met behulp van de Multi Frame Die (MFD) rond van Nellie Snellen. Zo is de open ronde rand ontstaan. Op de achtergrond heb ik in de stijl van watermerk scrolls gestempeld.

Gebruikte kleuren Copic Markers
Bloem: R13, RV13, RV34
Blad: G21, G94

TIP
De scrolls op de achtergrond van de kaart heb ik gestempeld met het stempelkussen Versamark van Tsukineko. Kenmerk van deze inkt is dat de stempelafdruk de kleur aanneemt van het papier. De inkt is sneldrogend.

vrijdag 16 juli 2010

Gefeliciteerd


Op deze kaart heb ik verschillende Floralpunches gebruikt. De achtergrond van deze kaart heb ik geëmbost met de Cuttlebug embossingmal Stylized Flowers.

woensdag 14 juli 2010

Een hug

Het haasje is een clear stempel van Stampavie en heet Rosie Rabbit. De stempel heb ik ingekleurd met Copic Markers. Het label is met de Cuttlebug gestanst en geëmbost met de nestability Labels Ten. Het scrapbookpapier is van Wild Rose Studio.

TIP
Ik vond het lastig om de kleur van het lijfje van het haasje zo natuurlijk mogelijk na te bootsen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de combinatie van de Copic Markers Y28 en W1.

maandag 12 juli 2010

Cadeautje

Op deze kaart is een combinatie gebruikt van verschillende papiersoorten van Papicolor uit de serie Fantasia. De beide ovalen zijn gestanst met de Cuttlebug. De hond met het cadeautje is een clear stempel van Marianne Design.

TIP
Op de strook Papicolor papier heb ik een scroll gestempeld. Ook stempelen op scrapbookpapier kan een leuk effect geven. Zelf vind ik hiervoor de scrolls, 'dichte' kleine stempels, achtergrond- of designstempels het meest geschikt.
Klik hier voor een voorbeeld van stempelen met een scroll.

zaterdag 10 juli 2010

Er is er een jarig ...

De stempelafdruk heb ik met de Copic Markers geaquarelleerd. De stempel is van Stampavie en heet Celebration Table. Met behulp van de Gypsy en de Cricut heb ik de tekst en het kader gesneden.

TIP
Om te aquarelleren met Copic Markers maak ik gebruik van een waterpenseel met daarin Blending Solution.
Als eerste breng ik op een acrylblok wat kleur aan van een Copic Marker. Met de penseelpunt van het waterpenseel neem ik de kleur op waarmee ik dan de stempel inkleur.

vrijdag 9 juli 2010

WK voetbal


Ook zo in de ban van het WK voetbal? Of doet u liever iets anders dan op tv naar de finale-wedstrijd Nederland - Spanje kijken? Zo ja, dan is deze stempel van Stampavie toch wel heel toepasselijk om mee aan de slag te gaan.
Klik hier.

donderdag 8 juli 2010

Niet weg fladderen

De rand op deze kaart is gemaakt met magic dots. Met behulp van de embossingmal Morracan Screen heb ik het middelste deel van de kaart gemaakt. De vlinders zijn gestempeld en daarna uitgeknipt.

TIP
Klik hier voor het patroon van de magic dots rand.
Op het patroonblad vind je ook de beschrijving op welke wijze je het garen om de magic dots kunt spannen.

woensdag 7 juli 2010

Een sjabloon met kleur

De achtergrond van deze kaart heb ik gemaakt met een impressability in combinatie met stempelinkt. Daarnaast heb ik op deze kaart de nestability Label Seven en de Floralpunches gebruikt.

TIP
Om de achtergrond te maken heb ik eerst de impressability door de Cuttlebug gedraaid. Daarbij heb ik de A- en beide B-platen gebruikt. Om meer weerstand te hebben bij het doordraaien met de Cuttlebug heb ik tussen de A- en de B-plaat extra velletjes papier gelegd.
Na het doordraaien heb ik de mal op het papier laten zitten en met behulp van een verfroller distress inkt aangebracht.

dinsdag 6 juli 2010

Creatables: open flowers

Dit is één van de 3 open flowers van de creatables van Marianne Design. Deze flowers zijn verkrijgbaar als Hip, Trendy en Classic. De prijs is € 7,35 per set.
Klik hier om ze te bestellen.

Cuttlebug: extra lange platen

Deze extra lange platen voor de Cuttlebug (plaat A, B en C), maken het doordraaien van de mallen uit de quilling kit makkelijker. Bij ons ook als set verkrijgbaar met extra korting.
Klik hier.

maandag 5 juli 2010

Origami bascetta

Dubbelzijdig gekleurd Origami papier in het formaat 15 cm x 15 cm. Ook verkrijgbaar in kerstkleuren. Klik hier.

zondag 4 juli 2010

Quilling kit: filigraan voor de Cuttlebug

Elke kit bevat 4 mallen, een quilling tool en flower wire. Verkrijgbaar als margriet en chrysant.
Klik hier.

zaterdag 3 juli 2010

Magic Dots: nieuwe kleuren

Voor de kerst nieuwe kleuren Magic Dots. Nu ook verkrijgbaar in kerstrood, kerstgroen en kerstblauw. Klik hier